Säännöt

Business Slalom säännöt

1. Kilpailun tarkoitus

Business Slalom -kilpailun tarkoituksena on tukea Suomen Juniorialppihiihtoa järjestämällä yrityksille mahdollisuus osallistua jännittävään ja leikkimieliseen laskettelutapahtumaan. Kilpailussa ratkaistaan Business Slalomin Suomen mestaruudet yritys- ja henkilökohtaisella tasolla, naisten ja miesten sarjoissa.

2. Kilpailun muoto

Business Slalom on sekä henkilökohtainen että joukkuekilpailu. Osallistujien tulee olla heidät ilmoittaneen yrityksen palveluksessa.

3. Kilpailun säännöt

Lähtöjärjestys:
Lähtöjärjestys arvotaan siten, että saman joukkueen jäsenet eivät kilpaile toisiaan vastaan.

Kilpailutuomaristo:
Tuomaristo tarkistaa ilmoittautumiset ja ratkaisee protestit ja tekee muut tarvittavat päätökset. Protestimaksu on kansainvälisen käytännön mukaan CHF 100.

Kilpailusuoritus:
Kilpailu suoritetaan siten, että kaksi kilpailijaa laskee yhtä aikaa täysin samanlaista rataa. Kilpailijat lähetetään matkaan samanaikaisesti ja molemmille otetaan oma henkilökohtainen aika.
Harrastajasarjaan kuuluva saa uusia epäonnistuneen 1.kierroksen laskun heti kierroksen lopussa.

Toiselle laskukierrokselle pääsevät kaikki lähtönumeronsa huutokaupassa ostaneet ja kilpasarjalaiset, kaikki naiset sekä 60 miesten harrastajasarjan ensimmäisen laskukierroksen parasta.

Toisen laskukierroksen laskujärjestys on sarjoittain aikojen mukaan käännetty.
Ensimmäisinä laskevat ”huutokauppanumerot” numerojärjestyksessä, näiden jälkeen aikojen mukaan käännetyssä järjestyksessä naisten kilpasarja, naiseten harrastajasarja, miesten kilpasarja ja miesten harrastajasarja.
Paremman laskun aika ratkaisee sijoituksen, paitsi kilpasarjoissa joissa molempien laskukierrosten ajat lasketaan yhteen.

Henkilökohtainen kilpailu:
Henkilökohtainen kilpailu jakaantuu kahteen osaan, kilpasarjaan ja harrastajasarjaan, joissa lasketaan tulokset erikseen naisille ja miehille.

Kilpasarjaan kuuluvat kaikki ne, joilla on ollut Suomen Hiihtoliiton kilpailulisenssi viimeisen 10 vuoden aikana sekä ne kilpailijat, jotka olisivat edellisellä kaudella harrastajasarjassa laskemallaan ajalla oikeutettuja kolmen parhaan joukkoon kilpasarjassa.

Kaikki muut voivat osallistua harrastajasarjaan. Kilpasarjat järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 5 sarjassaan.

HUOM! Edellisen vuoden Business Slalomin harrastajasarjan kolmen parhaan joukkoon sijoittuneet, joiden aika olisi oikeuttanut palkinnoille kilpasarjassa, laskevat automaattisesti kilpasarjassa seuraavat kolme Business Slalom -kautta.

Kilpasarjassa paremmuus määräytyy suoraan laskuaikojen perusteella.

Harrastajasarjassa paremmuus määräytyy käyttäen tasoituskertoimia, jotka ovat seuraavat:

IKÄ NAISET MIEHET
-29 0,90 0,97
30-34 0,86 0,96
35-39 0,83 0,95
40-44 0,81 0,94
45-49 0,80 0,93
50-54 0,78 0,92
55-59 0,76 0,91
60- 0,74 0,90

Joukkuekilpailu:
Joukkuekilpailu on yrityskohtainen. Joukkueen koko on 2 laskijaa. Joukkueen jäsenet tulee nimetä ilmoittautumisen yhteydessä. Jäsenet voivat olla samaa tai eri sukupuolta.
Yritys voi osallistua kilpailuun useammalla joukkueella. Joukkuekilpailun tulokset lasketaan henkilökohtaisen kilpailun tuloksista. Joukkueen jäsenet voivat suorittaa henkilökohtaisen kilpailun eri sarjoissa. Kilpasarjalaisilta huomioidaan paremman laskun aika.